Voedselkunst
Plaats een reactieRégis Gonçalves is beeldend kunstenaar en kok. Hij doet onderzoek naar ‘bewust eten’, in een samenwerkingsproject met de hoogleraren Harry Aiking (milieudeskundige van de VU) en Harry de Koning (epidemioloog aan de Erasmus Universiteit). Dat project wordt uitgevoerd op de locatie waar ook zijn beeldende kunst is te zien: Podium Mozaïek te Amsterdam. Onderdeel daarvan is een ‘kunstenaar-kok-performance’: het resultaat kunt u opeten. Gonçalves: ‘Het combineren van een kleurenpalet op het canvas is als het mengen van verschillende ingrediënten in een pan. Alle onderdelen hebben een eigen kleur, smaak, functie, textuur. Maar op de uitwerking, de menging, de combinatie komt het aan: het resultaat is meer dan de ingrediënten, en dat is wat telt.’ De performance zal op meerdere momenten tijdens de duur van de expositie plaatsvinden.
regisgoncalves.com
instagram: studioregisgoncalves
Tot 5 mei in Podium Mozaïek.
- Er zijn nog geen reacties