Boeken en films & zo

filter

2574 gevonden resultaten

search_results_from 1 search_until 10
  1. [El Eco | medischcontact]
    film

    El Eco

    Je zou het soms niet zeggen, maar El Eco is een documentaire, geen speelfilm.
  2. [ADI(C)SCO | medischcontact]
    theater

    ADI(C)SCO

    ADI(C)SCO is een tumultueuze dansvoorstelling over alle emotionele fases die een verslaafde doormaakt: van de verdovende roes tot het diepe, zwarte gat.
  3. web

    MS.nl

    MS.nl is een platform waar mensen met multiple sclerose betrouwbare informatie kunnen vinden en met elkaar in contact kunnen komen.
  4. [Focus | medischcontact]
    tv

    Focus

    Patiënten met ernstig hartfalen wachten vaak jaren op een harttransplantatie, maar door het tekort aan donorharten overlijden ze niet zelden voor ze aan de beurt zijn.
  5. [Het hele dorp wist het | medischcontact]
    boek

    Het hele dorp wist het

    Je zou kunnen zeggen dat Het hele dorp wist het een must-read is voor mensen die met kinderen werken. Voor mensen die kinderen hebben. Of eigenlijk, misschien gewoon… het hele dorp? De belangrijkste boodschap is dat we allemaal, echt allemaal een rol spelen als het om kindermisbruik gaat. Als groep en als individu. Niets doen, weg­kijken, roddelen: wat de omstanders doen en niet doen blijkt een enorme impact te hebben op hoe het betreffende kind zijn of haar verdere leven tegemoet treedt.
    1
  6. [Brain Energy | medischcontact]
    boek

    Brain Energy

    Volgens de aan Harvard verbonden Amerikaanse neurowetenschapper en psychiater Christopher Palmer zijn alle psychische aandoeningen het resultaat van stofwisselingsstoornissen in onze hersenen. Die vondst kwam hij naar eigen zeggen op het spoor na een kwart­eeuw vruchteloos onderzoek te hebben gedaan, toen hij in 2016 een patiënt met een schizoaffectieve stoornis hielp met afvallen.
    1
  7. [Pijngids Bevalling | medischcontact]
    app

    Pijngids Bevalling

    De app Pijngids Bevalling van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA) biedt betrouwbare informatie over pijnbehandelmogelijkheden, zodat vrouwen tijdig een keuze kunnen maken. Ook biedt de app informatie over anesthesie bij een keizersnede.
  8. [Arts in Health in Nederland | medischcontact]
    web

    Arts in Health in Nederland

    Meer dan tweehonderd onderzoekers, bestuurders, kunstenaars, zorgverleners en anderen hebben een white paper opgesteld over de toepassing van kunst in de zorg:
    2
  9. [Zwart/Wit | medischcontact]
    muziek

    Zwart/Wit

    Dat komt niet zo vaak meer voor, een heel album gewijd aan één thema. Op Zwart/Wit verwerkt Meis (het alias van Aysha de Groot) haar ziektegeschiedenis, of liever hoe ze mogelijke ziekte voorkwam.
  10. [De schepping van de wetenschap | medischcontact]
    tentoonstelling

    De schepping van de wetenschap

    'De schepping van de wetenschap' is de passende titel van de tentoonstelling in het Utrechtse Catharijneconvent over hoe de ontwikkeling van de natuurwetenschappen in West-Europa alleen te begrijpen is als je daar ook de invloed van religie bij betrekt.