‘Het mooie aan kno is dat het zo breed en divers is’
Kun jij ook zo genieten van de smaak van koffie, fluitende vogels of de geur van de lente? Horen, ruiken en proeven: als kno-arts ben je dé dokter van de zintuigen. De tweede van dit specialisme in onze podcast, maar met Ivonne Ligtenberg, kno-arts en opleider in het UMC Utrecht, belichten we andere interessante kanten van het vak.
Veel mensen maken op jonge leeftijd al kennis met dit specialisme, vanwege het plaatsen van buisjes of het verwijderen van de keelamandelen. Het vak van de otorinolaryngologie (een goeie voor galgje) is echter veel breder dan dat! Ivonne geeft ons een kijkje in haar wereld binnen de kno – en haar kijk op het vak. Is de kno overwegend chirurgisch, beschouwend of is het een combinatie van beide? En hoe is het om in deze tijd opleider te zijn? Je hoort het deze week in de gloednieuwe aflevering van KoffieCo!
Wie zijn KoffieCo? >
Abonneer u op de podcast van KoffieCo:
Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify



meer afleveringen
-
'Love is in the air.’
Het is Valentijnsdag en ook bij ons in de studio is “love in the air”. Deze week gaan wij in gesprek met het echtpaar Katia Bilardo en Gerard Visser. Zij nemen ons mee in hun liefde voor de gynaecologie, en voor elkaar.
-
'Er zijn een aantal dingen die je heel erg goed kunt trainen door met de kunsten bezig te zijn.’
Daphne Voormolen is arts foetale geneeskunde én groot kunstliefhebber; hiermee legt zij de belangrijke link tussen de medische wereld en kunst. Benieuwd waarom een creatieve en open benadering juist nu zo waardevol is? Luister dan dit interview waarin we praten over de kunst en over de studie medical humanities, die zowel over kunst als de zorg gaat!
-
'Eigenlijk ga je voorbij aan de ziekte, want de ziekte is eigenlijk dat iemand zo erg met zichzelf in de knoop zit dat ie dat doet.’
In deze aflevering spreken wij met SEH-arts David Baden en psychiater Kinke Lommerse over een belangrijk onderwerp: suïcidale patiënten. Zij delen ervaringen uit de praktijk en geven ons waardevolle adviezen over hoe in gesprek te gaan met deze patiënten. Want waar je ook eindigt, in de zorg of buiten de zorg, iedereen kan deze tips gebruiken