Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht
09 mei 2017 1 minuut leestijd
opvallende uitspraak

Cosmetisch arts behandelt 15-jarige

1 reactie

Klacht tegen cosmetisch arts door vader van 15-jarige dochter bij wie de arts zonder toestemming van de ouders een fillerbehandeling van de lippen heeft verricht.

De dochter had gezegd dat ze 19 jaar oud was. Het regionaal tuchtcollege overweegt dat bij patiënten van 12 tot 15 jaar voor een behandeling toestemming van patiënt en ouders nodig is. De arts heeft niet alleen hiermee in strijd gehandeld, maar ook in strijd met regelgeving gehandeld door niet de identiteit en het burgerservicenummer van patiënte vast te stellen. De arts heeft erkend dat hij om het bsn-nummer had moeten vragen. Het college rekent het de arts zwaar aan dat hij een medisch niet-noodzakelijke cosmetische ingreep heeft toegepast bij een meisje van 15 jaar oud terwijl hij wist dat patiënte nog op school zat en zij volgens hem kwetsbaar was. Berisping.

RTG Amsterdam, 25 april 2017


Elke week selecteren KNMG-juristen opvallende uitspraken in het gezondheidsrecht. Tegen uitspraken van regionale tuchtcolleges kan tot zes weken na de uitspraak nog hoger beroep worden aangetekend.

print dit artikel
Opvallende uitspraken tuchtcolleges
Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen

Reacties

  • Maarten Vasbinder, médico familiar e comunitario, Ubon Ratchathani 16-05-2017 18:44

    "In principe lijkt me de uitspraak juist omdat de arts beter had moeten opletten.
    Het identiteits- en BSNargument gaat echter mank. Misschien is het juist bij veelal overbodige cosmetische ingrepen. Geldt nu ook, dat we "echte patiënten niet mogen behandelen, indien ze hun identiteit niet kunnen, of willen bekendmaken?
    Zo ja, dan gaat dat keihard tegen de medische ethiek in. "