Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen
naar overzicht
09 mei 2017 1 minuut leestijd
opvallende uitspraak

Cosmetisch arts behandelt 15-jarige

1 reactie

Klacht tegen cosmetisch arts door vader van 15-jarige dochter bij wie de arts zonder toestemming van de ouders een fillerbehandeling van de lippen heeft verricht.

De dochter had gezegd dat ze 19 jaar oud was. Het regionaal tuchtcollege overweegt dat bij patiënten van 12 tot 15 jaar voor een behandeling toestemming van patiënt en ouders nodig is. De arts heeft niet alleen hiermee in strijd gehandeld, maar ook in strijd met regelgeving gehandeld door niet de identiteit en het burgerservicenummer van patiënte vast te stellen. De arts heeft erkend dat hij om het bsn-nummer had moeten vragen. Het college rekent het de arts zwaar aan dat hij een medisch niet-noodzakelijke cosmetische ingreep heeft toegepast bij een meisje van 15 jaar oud terwijl hij wist dat patiënte nog op school zat en zij volgens hem kwetsbaar was. Berisping.

RTG Amsterdam, 25 april 2017


Elke week selecteren KNMG-juristen opvallende uitspraken in het gezondheidsrecht. Tegen uitspraken van regionale tuchtcolleges kan tot zes weken na de uitspraak nog hoger beroep worden aangetekend.

VERDER LEZEN?

U heeft gratis en volledig toegang als

  • Lid van een wetenschappelijke vereniging
  • Lid van De Geneeskundestudent
  • Abonnee
inloggen

Lid of abonnee maar nog geen inloggegevens?

registreren

Geen lid? Bekijk de abonnementen!

abonneren

    print dit artikel
    Dit artikel delen