Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen

Artsenportretten

 • Siamak Zahmat: ‘Yoga bracht mij ontspanning’

  De Universiteit Utrecht laat het onderzoek naar illegale tabakshandel tóch niet financieren door sigarettenfabrikant Philip Morris. De universiteit betaalt het onderzoek liever zelf, zo maakte de UU woensdag bekend.

 • ‘Ik vind het leuk om te puzzelen’

  'Hoewel ik het vak ontzettend leuk vind, is het jammer dat ik vaak uit moet leggen wat ik doe en bijdraag in de diagnostiek binnen de gezondheidszorg.'

 • ‘Machteloosheid en verdriet, ik laat het liever niet toe’

  Naeem Juliana is aios psychiatrie. Een groot deel van zijn jeugd woonde hij op Sint Maarten. Na de verwoestende orkaan Irma besloot hij meteen zijn opleiding tijdelijk te onderbreken om te helpen met de opbouw van de psychiatrie op het eiland.

 • ‘Vechten voor je plekje’

  Suzanne Lips-Boevée (29) is ziekenhuisarts in opleiding bij het Haaglanden Medisch Centrum. In maart 2018 rondt ze haar opleiding af.

 • ‘Visite rijden is het leukste van het huisartsenvak’

  Pim Keurlings is aios huisartsgeneeskunde in Nijmegen. 'Het belangrijkste vind ik dat ik als huisarts – meer dan een medisch specialist – kan luisteren naar het verhaal van de patiënt. Die komt vaak met meer dan alleen medische problemen naar me toe, dingen waar hij in vastloopt.'

 • ‘Als ik nú kind was, had ik vast ADHD’

  Tachtig uur per week houdt hoogleraar neurologie Philip Scheltens (59) zich bezig met de ziekte van Alzheimer. Als zoon vindt hij de bezoeken aan zijn dementerende moeder ‘moeilijk en een beetje saai’.

 • ‘Topsport is keuzes maken’

  Joyce Sombroek (26) is geneeskundestudent en hockeyde in het Nederlands elftal. In februari maakte ze bekend dat ze stopt met hockey op internationaal niveau vanwege heupproblemen. Haar toekomst als arts speelde daarin een grote rol.