Dagelijks opinie, nieuws en achtergronden

Inloggen

Artsenportretten

 • ‘Machteloosheid en verdriet, ik laat het liever niet toe’

  Naeem Juliana is aios psychiatrie. Een groot deel van zijn jeugd woonde hij op Sint Maarten. Na de verwoestende orkaan Irma besloot hij meteen zijn opleiding tijdelijk te onderbreken om te helpen met de opbouw van de psychiatrie op het eiland.

 • ‘Vechten voor je plekje’

  Suzanne Lips-Boevée (29) is ziekenhuisarts in opleiding bij het Haaglanden Medisch Centrum. In maart 2018 rondt ze haar opleiding af.

 • ‘Visite rijden is het leukste van het huisartsenvak’

  Pim Keurlings is aios huisartsgeneeskunde in Nijmegen. 'Het belangrijkste vind ik dat ik als huisarts – meer dan een medisch specialist – kan luisteren naar het verhaal van de patiënt. Die komt vaak met meer dan alleen medische problemen naar me toe, dingen waar hij in vastloopt.'

 • ‘Als ik nú kind was, had ik vast ADHD’

  Tachtig uur per week houdt hoogleraar neurologie Philip Scheltens (59) zich bezig met de ziekte van Alzheimer. Als zoon vindt hij de bezoeken aan zijn dementerende moeder ‘moeilijk en een beetje saai’.

 • ‘Topsport is keuzes maken’

  Joyce Sombroek (26) is geneeskundestudent en hockeyde in het Nederlands elftal. In februari maakte ze bekend dat ze stopt met hockey op internationaal niveau vanwege heupproblemen. Haar toekomst als arts speelde daarin een grote rol.

 • Elze: 'Ik ben niet bang om uitgezonden te worden'

  'Een helikopter besturen was mijn droom, omdat ik dat fascinerend en mooi vind. Maar ik durfde de stap niet te zetten en koos voor geneeskunde. Ik wilde mensen helpen en de medische wereld vond ik interessant.'