Alles voor jou als geneeskundestudent

Inloggen

VvAA

VvAA opereert al ruim 90 jaar als ledenorganisatie en dienstverlener in het hart van de gezondheidszorg. Voor elke beroepsgroep, zelfstandig of in dienstverband, van student tot gepensioneerd. VvAA is er voor u en ruim 117.000 andere (para)medici, zorginstellingen en studenten.

Wat kun je van ons verwachten?

 • We helpen je om in contact te komen met studenten van andere studierichtingen omdat we weten dat je elkaar dan in de toekomst ook makkelijker kunt vinden.
 • We hebben een Studentenraad die meedenkt met het studentenbeleid van VvAA.
 • We organiseren thema-avonden zodat je alvast op laagdrempelige wijze kunt horen wat er allemaal speelt in de breedte van de zorg.
 • We organiseren sinds 2015 borrels in de regio waar je alvast kunnen kennismaken met VvAA-leden met werkervaring, altijd handig!
 • We hebben een samenwerkingsverband met Compassion for Care, een beweging van jonge zorgprofessionals die zich sterk maakt voor het behouden van (com)passie in de zorg
 • Je hebt toegang tot een groots studentenevenement, georganiseerd door onze eigen VvAA Studentenraad.
 • VvAA biedt je tijdens je studie en het hele jaar door uiteenlopende seminars en lezingen, met thema’s als Solliciteren en Afgestudeerd en nu?.

Als student ben je bij VvAA tot je 30ste gratis lid. Bezoek de VvAA studentensite en kom meer te weten over VvAA en de vele andere voordelen van het gratis lidmaatschap.

VvAA is samen met de KNMG initiatiefnemer van Arts in Spe. Via het magazine en de website delen we onder redactie van Medisch Contact alle informatie die voor jou als geneeskundestudent belangrijk, interessant en leuk is.

Nieuws VvAA

 • VvAA geeft een frisse kijk op je loopbaan

  Als coassistent sta je voor belangrijke keuzes. Weet jij al precies wat je wilt zodra je basisarts bent? Of zit je nog met vragen en twijfels? VvAA denkt met je mee en geeft je een frisse kijk op je loopbaan, met workshops, coaching en een gratis cv-check.

 • ‘De zorginnovaties gaan ongekend snel’

  Bram de Vries – bachelor technische geneeskunde, vierdejaars geneeskunde in Groningen en bezig met zijn master health sciences aan de Universiteit Twente – reisde afgelopen november als winnaar van de VvAA Student Innovation Challenge 2017 naar het Exponential Medicine-congres in San Diego en San Francisco.

 • ‘Vijf radicale stappen nodig om administratiedruk te verminderen’

  Er zijn vijf ‘radicale’ stappen nodig om de administratie- en regeldruk in de zorg te verminderen. Dat stellen artsencomité Het Roer Moet Om en zorgdienstverlener VvAA. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) steunt de beweging om tot minder administratieve werkbelasting in de zorg te komen.

 • ‘Administratieve lastendruk? Ga ermee aan de slag!’

  Negen jonge, slimme afgestudeerden vormen de denktank van ‘Het roer moet om’, de beweging die de administratieve lastendruk in de zorg wil terugdringen. Ruben Korte en David Huizing maken deel uit van de denktank.

 • Hoe ga je een gezonde financiële toekomst tegemoet?

  Geneeskundestudenten verwachten in het nieuwe leenstelsel een gemiddelde schuld van maar liefst 38.000 euro. Dat is 12.000 euro meer dan de schuld van de gemiddelde student. Maar je kunt de financiële risico’s binnen de perken houden.