Alles voor jou als geneeskundestudent

Inloggen

LAD

De LAD; omdat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met belangenbehartiging

De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband, de LAD, is dé werknemersorganisatie voor (aanstaande) artsen in dienstverband. Ook voor coassistenten! De LAD heeft ruim 18.000 leden en blijft groeien. Inmiddels zijn we dan ook een prominente partner in de zorgsector.

Collectieve belangenbehartiging voor jou!

De LAD zet zich in voor goede arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden voor (aankomende) artsen in dienstverband door bijvoorbeeld goede cao-afspraken te maken. Veel cao’s (collectieve arbeidsovereenkomsten) in de gezondheidszorg komen dan ook tot stand door de LAD. Denk bijvoorbeeld aan de cao’s Ziekenhuizen en UMC.

Individuele rechtshulp

Heb je vragen over je positie en arbeidsomstandigheden, bijvoorbeeld over je werktijden? Je kunt terecht bij de juristen van de afdeling Individuele Rechtshulp van de LAD.

Word lid!

Al meer dan 1.500 coassistenten hebben de weg naar de LAD gevonden. Jij ook? Coassistenten worden gratis lid van de LAD. Het is belangrijk dat iedere co zich bij de LAD aansluit. Dan kan de LAD de belangen van jou en je mede-coassistenten nóg beter behartigen.

Nieuws

 • Herinrichting opleiding M&G moet instroom vergroten

  Vanaf 1 januari 2019 wordt een aantal profielen (jeugdgezondheidszorg, infectieziektebestrijding, tuberculosebestrijding en medische milieukunde) van de opleiding tot arts maatschappij en gezondheid (M&G) anders georganiseerd. Dit moet de opleiding aantrekkelijker maken, want de instroom blijft al enige jaren achter.

 • ‘We gaan onze zichtbaarheid vergroten’

  Eind 2017 nam ze het stokje over van Claudia van Woerkom. Wies Bontje, vijfdejaars in Rotterdam, is de nieuwe voorzitter van De Geneeskundestudent. Wie is zij en wat drijft haar? ‘Veel studenten worden tijdens de introductie­weken lid, maar weten lang niet altijd wie we zijn en wat we doen. Ik zou dat heel graag willen veranderen.’

 • ‘Hoe plan ik mijn loopbaan?’

  Netwerken is niet ieders hobby, maar het is wel ‘handig voor later’ om nu al contacten in de artsenwereld aan te boren. De LAD en VvAA koppelden daarom artsen en geneeskundestudenten aan elkaar voor zogeheten netwerkgesprekken. ‘Ik wilde graag weten hoe je je loopbaan nou het beste kunt plannen’, aldus student Pomme Simons.

 • ‘Ik wil de stem van coassistenten laten horen’

  Toen er binnen de ledenraad van de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) een zetel vrijkwam, twijfelde ze geen moment. Dianne Bosch vertegenwoordigt sinds begin dit jaar de coassistenten en praat binnen de LAD-geledingen mee over onder andere werktijden, roosters en scholing.