Geen huisarts is hetzelfde
In een droom tijdens zijn vakantie zag drs. Karel Steur het ineens voor zich: hij zou huisarts worden. Een onverwacht antwoord die hem een ander pad deed inslaan dan de van hem verwachte chirurgie. Momenteel is Karel huisarts in opleiding en vertelt hij ons over zijn persoonlijke zoektocht en wat hem heeft geïnspireerd om voor dit vakgebied te kiezen.
Plaats een reactieDrs. Steur vertelt ons over zijn vroege jaren als jonge dokter en hoe hij werd beïnvloed door een bijzondere huisarts die hij tijdens zijn stages tegenkwam. Deze huisarts inspireerde hem niet alleen in zijn benadering naar de patiënten, maar ook ontdekte hij dat je als huisarts het vak naar je eigen hand kan zetten, en zo op jouw eigen manier zorg kan leveren.
Of je nu geïnteresseerd bent in de huisartsengeneeskunde, een (toekomstige) huisarts bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de rol van huisartsen in de gezondheidszorg, deze aflevering, maar ook gehele huisartsenserie heeft voor iedereen iets te bieden.
Dus pak je koptelefoon erbij en geniet van onze eerste aflevering met de jonge en bevlogen drs. Karel Steur over de fascinerende wereld van de huisartsengeneeskunde.
🎙️ 1 op de 3 AIOS kiest voor de huisartsopleiding
🎙️ In 2022 waren er 850 plekken voor de opleiding tot huisarts
🎙️ Sollicitatieprocedure is landelijk en tweemaal per jaar
🎙️ Het percentage AIOS dat parttime werkt (57,4%) is stijgend.
Wie zijn KoffieCo? >
Abonneer u op de podcast van KoffieCo:
Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify



meer afleveringen
-
Je amygdala doet het niet meer, dus je angst is weg.
In Italië leren kinderen om van wijn te genieten op hun 14e. In België wordt qua alcoholgebruik bij jongeren dezelfde zorgwekkende trend gezien als in Nederland 10-15 jaar geleden. Maar hoe zit het nu met de drinkcultuur van jongeren in Nederland?
-
Ik heb langdurig bij die jongen gezeten om te kijken of het wel goed met hem bleef gaan.
Van spoedeisende hulp arts tot brandwondenarts, dr. Scholten gaat geen uitdaging uit de weg. Acute situaties zijn de werksfeer waarin zij haar het liefste in begeeft. In deze aflevering word je meegenomen in wat voor rol er nou precies weggelegd is voor een brandwondenarts.
-
Het is belangrijk dat je niet iemands persoonlijkheid eruit snijdt als je dat ook niet van plan bent om te doen.
Een vrouwelijke neurochirurg, hoogleraar, vice-decaan én binnenkort lid van de Raad van Bestuur van het Amsterdam UMC en decaan van de faculteit der Geneeskunde van de VU, die haar drukke leven ook nog eens weet te combineren met haar gezinsleven. Hoe lukt het haar om dit allemaal te doen?
- Er zijn nog geen reacties