Huisarts in Engeland
Haar Nederlandse directheid maakt Drs. Nathalie Dukes een opvallende verschijning als huisarts in de Engelse stad Great Grimsby. Zo openhartig als ze is in haar praktijk, zo is ze ook achter de microfoon bij ons aan tafel. Drs. Dukes neemt ons mee en deelt haar levensverhaal in deze tweede aflevering van de serie: ‘Geen huisarts is hetzelfde’.
25 jaar geleden maakte Drs. Dukes de keuze om hier haar coschap huisartsgeneeskunde te volgen, raakte overtuigd van het specialisme, en besloot om definitief te verhuizen naar het thuisland van haar geliefde, Groot-Brittannië.
Nu werkt ze in een huisartsenpraktijk, waar ‘niet iets doen' misschien gek genoeg belangrijker is dan 'iets doen'. Zo hoopt ze patiënten minder afhankelijk te maken en stimuleert ze haar patiënten kracht te vinden om zelf verantwoordelijkheid te nemen in hun leven.
Doe onderweg naar je coschap of werk je oortjes in en geniet van deze aflevering waarin Drs. Nathalie Dukes je meeneemt in haar wereld waarin ze eerlijk durft te zijn. Ze spreekt over hoogte- en dieptepunten in de praktijk, haar privéleven, en vertelt ons dat alles wat je in het leven meemaakt, tekenend is voor het uitvoeren van je beroep als arts.
👉 76,6% van alle ingeschreven patiënten had in 2021 minimaal één keer contact met de huisartsenpraktijk
👉 In NL zijn er gemiddeld 4.4 fte huisartsen per 10.000 inwoners
👉 De meest gepresenteerde gezondheidsklachten in de huisartsenpraktijk zijn urineweginfecties, essentiële hypertensie zonder orgaanschade en diabetes mellitus
Wie zijn KoffieCo? >
Abonneer u op de podcast van KoffieCo:
Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify
meer afleveringen
-
Je amygdala doet het niet meer, dus je angst is weg.
In Italië leren kinderen om van wijn te genieten op hun 14e. In België wordt qua alcoholgebruik bij jongeren dezelfde zorgwekkende trend gezien als in Nederland 10-15 jaar geleden. Maar hoe zit het nu met de drinkcultuur van jongeren in Nederland?
-
Ik heb langdurig bij die jongen gezeten om te kijken of het wel goed met hem bleef gaan.
Van spoedeisende hulp arts tot brandwondenarts, dr. Scholten gaat geen uitdaging uit de weg. Acute situaties zijn de werksfeer waarin zij haar het liefste in begeeft. In deze aflevering word je meegenomen in wat voor rol er nou precies weggelegd is voor een brandwondenarts.
-
Het is belangrijk dat je niet iemands persoonlijkheid eruit snijdt als je dat ook niet van plan bent om te doen.
Een vrouwelijke neurochirurg, hoogleraar, vice-decaan én binnenkort lid van de Raad van Bestuur van het Amsterdam UMC en decaan van de faculteit der Geneeskunde van de VU, die haar drukke leven ook nog eens weet te combineren met haar gezinsleven. Hoe lukt het haar om dit allemaal te doen?