Alles voor jou als geneeskundestudent

Inloggen
naar overzicht
Lieke de Kwant
22 oktober 2014 1 minuut leestijd
buitenland

Coassistenten starten internationaal medisch uitzendbureau

Plaats een reactie

Vier geneeskundestudenten uit Leiden zijn een uitzendbureau begonnen voor artsen die in het buitenland willen werken. Hun bedrijf MMedical Employment Agency bemiddelt tussen ziekenhuizen in verschillende landen en Nederlandse artsen die – al dan niet gedwongen door de huidige werkloosheid – de grens over willen.

Op de website mmedical.nl biedt het uitzendbureau tijdelijke en permanente posities aan voor jonge klaren en ervaren specialisten in onder meer Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Canada, het Caribisch gebied, Engeland, Ierland, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Ook kunnen artsen via de website hun wensen kenbaar maken, waarna MMedical op zoek gaat naar een passende vacature. Als een arts interesse heeft in een positie, regelt MMedical een kennismakingsgesprek en kan het eventueel onderhandelingen met de potentiële werkgever voeren. Ook verzorgt het bureau al het papierwerk dat nodig is om in het buitenland te kunnen praktiseren. De kosten zijn voor de potentiële werkgever; de werkzoekende arts zelf betaalt niets.
De vier studiegenoten hopen met hun initiatief een deel van de huidige obstakels voor een internationale medische carrière weg te nemen. Verder werden ze gestimuleerd door recente berichten over werkloosheid onder medisch specialisten. De vier doen het werk voor MMedical naast hun studie; momenteel lopen ze alle vier hun coschappen.

Lieke de Kwant

Binnenkort in Arts in Spe een interview met twee van de oprichters van MMedical

Meer informatie: mmedical.nl

 

Beeld: iStock
Beeld: iStock
print dit artikel
buitenland
Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties