Nieuws
I. Lutke Schipholt
1 minuut leestijd

Beginners onbewust te beïnvloeden

1 reactie

Beginnende artsen zijn onbewust te beïnvloeden in hun behandelvoorstel. Dat is één van de conclusies van promovendus en arts in opleiding tot specialist Pim Teunissen. Hij deed onderzoek naar hoe artsen in opleiding tot specialist (aios) hun vak leren.

Wat een aios leert, is onder meer afhankelijk van zijn persoonlijke referentiekader, de pathologie die hij te zien krijgt en andere personen met wie hij te maken krijgt. Het samenspel tussen deze en andere factoren onderzocht Teunissen in twee kwantitatieve studies; een experiment waaruit bleek dat beginnende artsen onbewust te beïnvloeden zijn in hun behandelvoorstel en een vragenlijstonderzoek naar de redenen voor het vragen om feedback.

Verder vroeg hij groepen aios in het hele land hoe zij bepaalde aspecten van het vak hadden geleerd. De antwoorden varieerden van afkijken van specialisten, zoeken op internet tot protocollen in het ziekenhuis. Werken in de praktijk – dus ervaren – bleek de belangrijkste leermethode. Ook opleiders menen dat aios het meest leren door mee te werken in de praktijk. ILS

aios Pim Teunissen
Op dit artikel reageren inloggen
Reacties
  • Maritza

    , hHNsJRZjyDItPqRfl

    Dit zijn meer propaganda vaherlen, wat heb je aan een rijke omega-3 variant als je omega-6 weer verwaarloost. Deze moeten in verhouding staan, anders wordt het juist verhoogde risico voor hart en bloedvaten. gentech in de landbouw is al langer aanget...oond dat het juist minder opbrengt dan conversationele landbouw. En als we onze akkers ook met niet magnetische ploegen het land gaan bewerken zal de opbrengst met ongeveer 30% stijgen en je hebt geen hulpmiddelen in de vorm van kunstmest of andere middelen nodig. De huidige gen-gewassen zijn veelal niet meer zelf producerend d.w.z. dat ze geen zaden meer voort brengen. dit komt door de vele mutaties die het gewas is onder gaan. Dit is alleen goed voor de zaad producerende bedrijven, deze zijn alle van chemische bedrijven afkomstig. De toevoeging aan het voedsel is merendeel op kunstmatige chemische wijze gemaakt en kan niet door het lichaam verwerkt worden zoals de natuurlijke versies ervan. En voor melk producten geldt dat 80% van de bevolking een allergie ervoor hebben, dus lijkt mij niet verstandig om deze producten te gaan nuttige. En de natuurlijke vetgehalte in melk is voor 20% van de bevolking juist goed, mits deze niet verhit is boven de 50 graden Celsius. Want alles boven deze temperatuur vernietig je juist al het goede dat in melk voorkomt. alle vloeibare oliebn voor bakken en braden en margarine zit transvetten in, dit juist erg slecht voor onze gezondheid, maar dat wordt telkens verzwegen. We moeten onze zuur/base verhouding dagelijks op peil hebben d.w.z. we moeten 80% basische voeding eten en 20% mag op een zure base zijn. Dus 80% van ons voedsel moet bestaan uit groente en fruit, want alleen deze producten zijn basisch. Alle gefabriceerde producten zijn een zure variant.

 

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.