Alles voor jou als geneeskundestudent

Inloggen
naar overzicht

Mette

Blogger
Mette

Mette (23) is zesdejaars geneeskundestudent. Na twee jaar coschappen heeft ze allerlei (uit)hoeken van het land gezien. In haar blogs geeft ze een inkijk in haar leven, binnen en buiten de muren van het ziekenhuis.

Blogs

 • Feedback

  ‘Je bent lang, en als je dan rechtop gaat zitten voel ik me daardoor geïntimideerd’, zegt de simulatiepatiënt. ‘Goed dat u het zegt, ik zal een plakje van mijn hoofd afzagen’, overweeg ik te zeggen, maar ik besluit het er maar bij te laten. Feedback moet je in ontvangst nemen en er niet meteen tegenin gaan – communicatieles één, geneeskunde jaar één.

 • Semi-wat?

  Onlangs promoveerde ik opnieuw van coassistent naar semiarts. Waar een semiarts doorgaans een coassistent is met een veelbelovende naam die op het punt staat om af te studeren, geldt dat hier niet. Mijn volgorde is semi, co, semi, co.

 • Eet smakelijk

  De arts-assistent zegt: ‘Om gynaecoloog te worden, heb je een sterke blaas nodig. Daarnaast ga ik, als ik een tijd niet gegeten heb wel eens out op ok, maar dat is niet zo erg.’

 • Stel je voor

  ‘Hallo, ik zal me even voorstellen. Ik ben Mette, ik ben hier de komende maand coassistent.’ De assistente kijkt op van haar krant en schudt me de hand. Ik herhaal het riedeltje bij alle overige personeelsleden die ik deze week tegenkom.

 • Zingen, zuipen, ziekenhuis

  Het hele ziekenhuis kleurt rood, geel en groen, een reminder dat het hoogtepunt van het jaar voor de zuiderlingen op het punt staat te beginnen. ‘Hakke takke’ en ‘veer gaon weer carnevalle’, lees ik hardop. Een bevriende Sjeng draait met zijn ogen: ‘Jij kan dit écht niet hè, die hele tongval die mis jij.’