Alles voor jou als geneeskundestudent

Inloggen
naar overzicht
Blog

XOXO Gossip Co

Plaats een reactie
Hollandse Hoogte
Hollandse Hoogte

Welcome to the scandalous lifes of the Medical Elite. I am your one and only source of information to all gossips inside the hospital.

Gossip Girl, welk meisje – en stiekem ook jongen – heeft het niet gekeken? Gesmuld hebben we met z’n allen, van de anonieme bron die iedereen voorzag van roddels. Het beste vermaak is leedvermaak, en dat beperkt zich niet tot tv-series. Is het iemand ooit opgevallen dat de ziekenhuiswereld de grootste roddelput is aller tijden?

Halleluja, je besluit één koffie mee te drinken met de verpleegkundigen en je bent meteen op de hoogte van de scheiding van de manager tien afdelingen verder of de zwangerschap van de schoonmaakster. Verpleegkundigen mogen dan roddelprofessionals zijn van het allerhoogste niveau, dokters doen nauwelijks voor hen onder. Het schaamrood staat mij regelmatig op de kaken als ik in de artsenkamer weer eens deelgenoot wordt gemaakt van een sappig nieuwtje dat ab-so-luut niet voor mijn oren bedoeld is. Help!

Maar roddels zouden niet voortbestaan als ze niet verspreid werden. Niemand weet echter ooit hoe een roddel ergens is terechtgekomen: daar kent deze wereld anonieme gossipgirls voor. Of moet ik zeggen ‘gossip-co’s?’ Want kleine potjes hebben grote oren en als je dacht dat de onschuldige co geen aandacht aan je besteedde toen je een collega afbrandde bij anderen, dan heb je het goed mis. Waarom wordt er toch massaal van uitgegaan dat wij je niet horen praten? Geloof me, het feit dat je ons als onzichtbaar beschouwt wil niet zeggen dat we doof zijn! Heb je je ooit afgevraagd hoe het kon dat die ene afdeling al wist dat hun baas ontslagen werd of hoe de krant lucht kreeg van dat schandaal? Werk van een gossip-co. In vele co-kamers liggen zelfs heuse roddelboeken waar per afdeling over iedere dokter nauwkeurig de bevindingen en ervaringen worden beschreven voor andere co’s. Geheel anoniem natuurlijk. Groeit er haar uit je neus? Geen zorgen, het staat in dat boek. Maakte je een kleine blunder bij een patiënt? Burn! Heb je een raar accent, de verkeerde schoenen aan of ben je beginnend kaal op jonge leeftijd? Ga er maar van uit dat alle co’s achter je rug om om je lachen want een hun co-gossipboek heeft je al met de grond gelijkgemaakt. Heb vooral niet de illusie dat we je sparen bij aardige beoordelingen, net als de echte gossipgirl zijn gossip-co’s onverbiddelijk.

De gossip-co onthullen? Nooit! Ontmaskering is een onmogelijke opgaaf met duizenden onschuldig ogende pokerface-co’s. Wordt vervolgd.

Who am I? That is a secret I’ll never tell. You know you love me, XOXO Gossip Co.

print dit artikel
  • Loes

    Loes is vijfdejaarsstudent geneeskunde en is bezig met haar laatste loodjes.  

Dit artikel delen
Op dit artikel reageren inloggen

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties