Alles voor jou als geneeskundestudent

Inloggen
Blogs
Blog

Het is eigenlijk heel erg simpel…

Plaats een reactie

‘Ww: 01:00u’, staat er te lezen in het dossier. Snel kijk ik in de handleiding die ik bij aanvang van dit coschap heb gekregen. Een klein boekje, dat de basis vormt van deze vijf weken: roosters, contactgegevens, locaties: alles staat erin. Volgens de opleider staat er ook een lijst met afkortingen in, maar daar wordt in de inhoudsopgave niet over gerept. Ik blader en blader in dit, bijna heilige boekje.

Als ik dan eindelijk het begin van de afkortingenlijst heb gevonden, zakt de moed me in de schoenen. Toen de opleider ons dit boekje gaf, zei hij dat we aan het einde van het coschap alle afkortingen wel zouden kennen, maar dit is wel een hele lange lijst – die meerdere pagina’s beslaat. Daarbij staat het niet eens op alfabetische volgorde.

Ik wil koste wat het kost voordat de superviserend arts hier is weten wat deze afkorting betekent. Het staat immers bovenaan in de status, dus het moet wel belangrijk zijn. Ik zoek en zoek. Een van de andere artsen komt naast me zitten. Onderzoekend kijkt hij naar mijn boekje. ‘Zoek je een afkorting? Want deze afkorting is echt niet zo moeilijk als je denkt. Het is eigenlijk heel erg simpel.’ Ik zucht, kijk eerst naar hem en dan weer richting het dossier.

‘Lees eens wat er staat’, zegt hij.

‘W-w één uur’ zeg ik. Hij lacht. ‘Dus… het is niet één ‘w’ maar twee…’

‘W-en?’

Hij begint nog harder te lachen. ‘Precies! Die mevrouw ligt hier al bijna twaalf uur te bevallen.’

Weeën. Die mevrouw heeft sinds twee uur vannacht al weeën. Fijn zo’n coschap gynaecologie.

Meer van Evy

  • Evy

    Evy is zesdejaars coassistent en schrijft over de bijzondere en mooie momenten die ze meemaakt in de gezondheidszorg.  

Op dit artikel reageren inloggen
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties
 

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.