Blogs
Roos Kuiper
Roos Kuiper
1 minuut leestijd
Blog

De hoe-was-je-dag-formule?

Plaats een reactie

Toen ik voor de tweede keer dit coschap een lekke band had en ik deze keer vrolijk zingend naar huis liep in plaats van bijna in tranen bellend met mijn ouders, begon ik me af te vragen waar het verschil in reacties nou vandaan kwam.

Hoezo was ik bij exact dezelfde gebeurtenis de ene keer de wanhoop nabij en had ik de tweede keer een prima dag terwijl ik zelfs nog de hele avond een presentatie moest voorbereiden? Het antwoord kwam tijdens een zeer filosofische bandenplaksessie. Terugdenkend aan mijn voorgaande weken kwam ik tot de conclusie dat er drie factoren voornamelijk het succes van mijn coschapdag bepaalden, namelijk:

  1. Heb ik genoeg geslapen?
  2. Wat waren mijn verwachtingen van de dag?
  3. Was het uiteindelijk objectief gezien een leuke en interessante dag of een saaie en stomme dag?

Hoe deze factoren met elkaar samenhangen en resulteren in een eindcijfer voor de dag heb ik voor jullie in een formule verwerkt.

Y=3+2a+b+4c

  • A: Genoeg geslapen (ja=1, nee=0)
  • B: Verwachtingen (laag=1, hoog=0)
  • C: Stomme of leuke dag (leuk=1,stom=0)

Voor de meer visueel ingestelden heb ik de uitkomsten in een overzichtelijke tabel verwerkt, vergelijkbaar af te lezen als de tabel voor cardiovasculair risicomanagement.

De oplettende lezer ziet al snel dat met voldoende slaap zelfs een saaie dag nog prima te doorstaan is. Bovendien heb je bijna altijd een dag met een voldoende als je maar weinig verwachtingen hebt van de dag. Mijn advies dus: slaap voldoende en verwacht elke dag het ergste, dan kan het alleen maar meevallen. Overigens moet bij zonnig weer als ik het ziekenhuis verlaat +1 worden toegevoegd aan de formule. Dan kan mijn dag sowieso al niet meer stuk, daar kan geen lekke band tegenop.

Meer van Roos Kuiper

  • Roos Kuiper

    Roos is coassistent in Rotterdam, maar buiten haar coschappen is ze vooral heel druk. Zowel in de omgang als in haar volle agenda; hardlopen, zingen op de fiets en eten met vrienden zijn dagelijkse bezigheden. Tussendoor houdt ze jullie op de hoogte van al haar avonturen en hersenspinsels.  

Op dit artikel reageren inloggen
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties
 

Cookies op Medisch Contact

Medisch Contact vraagt u om cookies te accepteren voor optimale werking van de site, kwaliteitsverbetering door geanonimiseerde analyse van het gebruik van de site en het tonen van relevante advertenties, video’s en andere multimediale inhoud. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.