Over de grens - Curaçao

«« Over de grens

Curaçao


Marilyn Moses
is werkzaam als huisarts op Curaçao. Lees hier haar verhaal:

Huisarts Irene Braakman-Bonder vertelt over haar werk op Curaçao tussen 2001 en 2007. Lees haar verhalen:

  Inspecteur op Curaçao: Grip op een ongrijpbaar eiland

  Inspecteur op Curaçao: Grip op een ongrijpbaar eiland 10-04-2013 |  Op 13 augustus 2012 vertrok ik naar Curaçao. Met mondelinge afspraken over een aanstelling als tijdelijk inspecteur gezondheidszorg, maar zonder formeel contract. Het ticket schoot ik maar even voor. Veel is hier niet professioneel geregeld. »»
  Reacties: 1 reactie


  De laatste werkdag

  01-05-2007 |  Een 45-jarige vrouw die bloed heeft gespuugd, komt bij de huisarts. Die vindt slechts een snelle pols: ruim 140. Toch stuurt zij de vrouw door naar de dienstdoende chirurg vanwege een vermoeden van dreigende shock. Een terecht vermoeden. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Huisarts op Curaçao - De kracht van de conga

  22-11-2006 |  Señora Rafaela, 93 jaar oud, bezocht onlangs het spreekuur met de klacht dat ze zich niet zo lekker voelde. Geen opvallende klacht, maar wel bijzonder in het licht van haar schaarse bezoeken aan de praktijk. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Briefjes

  24-11-2005 |  Het verzoek om briefjes (medische verklaringen) vind ik een van de vervelendste aspecten van het huisartsenvak. Zodra de vraag op tafel ligt, is er al een dilemma. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Bon Pasku

  22-12-2004 |  Op weg naar huis - ... - zie ik aan de kant van de weg een paar mannen bij een auto staan. De achterklep staat open. In het voorbijgaan zie ik dat ze bezig zijn stukken zuilcactus in een zak te laten glijden. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  De schaamte voorbij

  13-02-2004 |  Een familielid van een mij bekend echtpaar - zowel de man als de vrouw is invalide - kwam een tijd geleden met het verzoek de familie te helpen om moeder voor korte tijd onder te brengen in een verpleeghuis. »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Jerba

  22-10-2001 |  Huisarts op Curaçao Op het spreekuur kwam vanmorgen een vrouw van achter in de vijftig die ik een jaar of twee geleden heb gezien met herpes zoster. Ze was toen behoorlijk ziek en had veel pijn in de aangedane arm. Haar linkerarm vertoonde aan de bov... »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Tienerzwangerschap

  14-09-2001 |  Huisarts op Curaçao Het nieuwe jaar is nog maar amper begonnen of ik ben al geconfronteerd met drie zwangere tieners: een van dertien en twee van veertien jaar. Geen van de jongedames heeft de basisschool afgemaakt. Twee zitten in de vierde klas - in... »»
  Reacties: Plaats een reactie


Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?


| Overzichtspagina Over de grens |

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd