1 minuut leestijd
Nieuws

Bouw haalt brons met de vrouwen acht

Plaats een reactie

Carline Bouw, geneeskundestudent aan de UvA, heeft vandaag brons behaald met haar mederoeisters in de vrouwen-acht. De mannen vier zonder met twee roeiende medici staat in de finale.

Bouw werd met haar team bij de finale van de vrouwen-acht derde. Aan haar erelijst kan zij nu dus een olympische bronzen medaille toevoegen, na goud bij de wereldbekerfinale van München in 2011, zilver bij het EK 2010 en brons bij het WK 2009. De vrouwen-acht uit de VS won, de Canadese ploeg veroverde zilver.

De roeiers Ruben Knab en Kaj Hendriks, geneeskundestudenten aan respectievelijk de UvA en de Universiteit van Utrecht, wisten met hun zware vier zonder stuurman een plek in de finale te veroveren. In de halve finale eindigden zij als derde en kwalificeerden zich daarmee voor de finale die zaterdag plaatsvindt.

Erasmus-studente Maaike Head heeft in de halve finale voor de dames lichte dubbeltwee slechts een vijfde plek behaald. Dat was niet genoeg om zich voor de finale te kwalificeren, slechts de eerste drie gaan door.