‘Toen dacht ik ja, die witte jas mag weg. Het is een bevrijding’
Giliam Kuijpers: kinderarts die haar hart volgde
Plaats een reactie
Arts, of toch niet?
Iedereen twijfelt weleens, wil ik wel echt arts worden? En wat als ik géén arts word? KoffieCo spreekt in deze serie met bekende en minder bekende mensen die na het behalen van hun artsdiploma uiteindelijk tóch iets anders zijn gaan doen.
Giliam Kuijpers
Deze week een nieuwe aflevering van ‘Arts, of toch niet’ met een totaal andere lading. In een kerk in Naarden, sprak KoffieCo af met Giliam Kuijpers. Zij werkte als kinderarts tot ze op jonge leeftijd tweemaal werd getroffen door een hartinfarct. Intuïtief wist zij al langer dat ze het pad dat zij bewandelde, moest veranderen. Nadat zij zichzelf was kwijtgeraakt, als patiënt en als kinderarts, was het tijd voor een nieuw hoofdstuk en hing zij haar stethoscoop aan de wilgen. Wat haar overkwam, vormde de basis voor een nieuw initiatief. De coassistenten van KoffieCo praten met haar over ‘connecting the dots’, hoe belangrijk het is dat patiënten goed begeleid worden in het ziekenhuis en Giliam leest haar brief voor, die ze schreef aan alle artsen en patiënten van Nederland.
De serie 'Arts, of toch niet?' op Spotify
Wie zijn KoffieCo? >
Abonneer u op de podcast van KoffieCo:
Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify



meer afleveringen
-
AVG is een vak waar je de volle diepte en breedte in kunt gaan en je ook kunt specialiseren
Een pionier met een witte jas aan. Er is namelijk geen enkel ander land met het beroep Arts Verstandelijke Gehandicapten, oftewel de AVG. Een specialisme dat zelfs bij de vergeten specialismen wordt vergeten. Iets wat wij absoluut niet terecht vinden.
-
‘Je moet openstaan, gedurende de rit dingen kunnen veranderen’
We hadden dit nooit durven dromen, maar met trots kunnen we delen dat de honderdste aflevering van KoffieCo een feit is! In deze honderdste aflevering hebben wij de eer aan tafel te zitten met prof. dr. Mark Kramer, hoogleraar interne geneeskunde aan het Amsterdam UMC en lid van de raad van bestuur, én voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
-
‘Het mooie aan kno is dat het zo breed en divers is’
Veel mensen maken op jonge leeftijd al kennis met dit specialisme, vanwege het plaatsen van buisjes of het verwijderen van de keelamandelen. Het vak van de otorinolaryngologie (een goeie voor galgje) is echter veel breder dan dat!
- Er zijn nog geen reacties