'Steeds ging ik met energie mijn coschappen in, iedere keer een nieuw vakgebied'
Vandaag hebben we voor jullie weer een nieuwe aflevering van ‘Arts, of toch niet?’ Dit keer schuift Philip Bos bij ons aan achter de microfoon. Philip is head of customer success bij Nicolab – wat dit precies inhoudt vertelt hij ons uitgebreid tijdens dit interview. Nog belangrijker: hoe is hij hier terechtgekomen?
Hij deelt zijn twijfels die hij tijdens de studie geneeskunde had met ons, hoe hij daarmee omging en hoe hij besloot zijn witte jas aan de wilgen te hangen. Hij wilde meer bezig zijn met het beleid en de financiën van zorg, 'het grotere plaatje', en besloot geen arts te worden. In deze aflevering hoor je alles over het bedrijfsleven, traineeships, en een baan in Singapore.
Hoe waardevol het is om een kopje koffie met mensen te drinken – dit keer níét met de specialist – en hoe je als arts je weg vindt in het bedrijfsleven. Luister nu naar de wijze adviezen van een ervaringsdeskundige!
Wie zijn KoffieCo? >
Abonneer u op de podcast van KoffieCo:
Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify



meer afleveringen
-
AVG is een vak waar je de volle diepte en breedte in kunt gaan en je ook kunt specialiseren
Een pionier met een witte jas aan. Er is namelijk geen enkel ander land met het beroep Arts Verstandelijke Gehandicapten, oftewel de AVG. Een specialisme dat zelfs bij de vergeten specialismen wordt vergeten. Iets wat wij absoluut niet terecht vinden.
-
‘Je moet openstaan, gedurende de rit dingen kunnen veranderen’
We hadden dit nooit durven dromen, maar met trots kunnen we delen dat de honderdste aflevering van KoffieCo een feit is! In deze honderdste aflevering hebben wij de eer aan tafel te zitten met prof. dr. Mark Kramer, hoogleraar interne geneeskunde aan het Amsterdam UMC en lid van de raad van bestuur, én voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
-
‘Het mooie aan kno is dat het zo breed en divers is’
Veel mensen maken op jonge leeftijd al kennis met dit specialisme, vanwege het plaatsen van buisjes of het verwijderen van de keelamandelen. Het vak van de otorinolaryngologie (een goeie voor galgje) is echter veel breder dan dat!