Tiener met een hartinfarct

Publicatie Nr. 16 - 26 april 2011
Jaargang 2011
Rubriek Lezersverhalen
Auteur D.F. Brune
beeld: Thinkstock beeld: Thinkstock

Het was op een zaterdagochtend heel vroeg toen een waarnemend huisarts mij als cardioloog verzocht om een 17-jarige jongen op te nemen die vermoedelijk een hartinfarct had. Terloops deelde hij nog mee dat de jongen in coma was.

Bij binnenkomst in het ziekenhuis kon ik slechts de dood constateren. De verpleegkundigen – min of meer van dezelfde leeftijd – kenden de jongen. Zij hadden merkbaar moeite om zijn overlijden te accepteren. Van de begeleider van de jongen, een ongeveer 40-jarige man, hadden ze vernomen dat hij aan ‘uittredingen’ deed. De jongen was in een ver, oosters land geboren en woonde nu bij de man in huis, naast het huis van diens moeder, een insulinebehoeftige weduwe.

Uiteraard gaf ik geen verklaring van natuurlijke dood af. Er was immers geen diagnose. De gemeentelijke lijkschouwer besloot tot een gerechtelijke sectie. Na enkele dagen kwam via de recherche de uitslag: sterk vergrote foto’s toonden een insteekopening van een injectienaald. In het lichaam werd insuline aangetroffen. De recherche had inmiddels al beslag gelegd op de vuilcontainers van de man en zijn moeder. In de laatste container  vonden zij het lege insulineflesje dat de dag tevoren – vol – door de apotheek was afgeleverd.

D.F. Brune, cardioloog niet-praktiserend

Hieronder ziet u de reacties op dit bericht. Plaats ook uw reactie! Ziet u geen reactieformulier? (1)

"Geachte drs. Brune,

Mag ik uw naw gegevens vragen? De cardiologie UMC Utrecht wil u graag uitnodigen voor diner en feest op 28 september.

Alvast hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,

Sylvia van der Straten
Tel: 088 755 9832"

Sylvia van der Straten, Stafsecretaresse Cardiologie, Utrecht - 02-03-2012 12:23

Tijdschriftoverzicht | Nieuwsbrief

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd