23 maart 2012

SEH-uitzending kost VUmc bijna twee ton

Het VUmc, producent Eyeworks en RTL betalen ieder een derde van de kosten die gemaakt zijn voor het programma ‘24 uur tussen leven en dood’. Dat komt neer op 188.000 euro per partij.

beeld: Thinkstock beeld: Thinkstock

VUmc neemt hiermee zijn verantwoordelijkheid voor het stopzetten van de uitzendingen, zo meldt het ziekenhuis in een persbericht. ‘De raad van bestuur betreurt het zeer dat dit ook voor VUmc financiële consequenties heeft.’ VUmc zal de kosten betalen uit opgebouwde financiële reserves, waardoor het niet ten koste gaat van de zorg.

Ten behoeve van het programma waren in januari en februari twee weken lang 35 camera’s opgehangen op de afdeling Spoedeisende hulp van het VUmc, waarmee alles wat daar gebeurde ook zonder medeweten van de patiënten werd gefilmd. In antwoord op Kamervragen van Linda Voortman (GroenLinks) liet minister Schippers gisteren weten daarvan ‘geschrokken’ te zijn. Het Openbaar Ministerie doet momenteel strafrechtelijk onderzoek, ook naar de mogelijk gemaakte afspraken tussen het VUmc en Eyeworks. De Inspectie van de Gezondheidszorg wacht de resultaten van dat onderzoek af, aldus de minister.

Joost Visser

Lees ook:

Online gepubliceerd op: 23 maart 2012

Hieronder ziet u de reacties op dit bericht. Plaats ook uw reactie! Ziet u geen reactieformulier? (1)

"De financiële reserves van VUmc zijn uiteraard voor de zorg bestemd. Voor wat anders?
Het is dus nonsens dat de betaling van bijna twee ton 'niet ten koste gaat van de zorg'.
"

Kaspar Mengelberg, psychiater, Amsterdam - 24-03-2012 00:32Laatste nieuws | Achter het nieuwsNieuwsbrief | Actuele dossiers

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd