12 december 2011

Fonds steunt huisarts tegen RIVM

Vandaag is het steunfonds voor huisarts Hans van der Linde van start gegaan. Het fonds zal Van der Linde financieel bijstaan in het proces dat tegen hem is aangespannen door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en diens directeur Centrum Infectieziektebestrijding Roel Coutinho.

Beeld: Thinkstock Beeld: Thinkstock

Eind oktober trok de huisarts uit Capelle aan den IJssel het nut van de griepprik in twijfel. Daarbij beschuldigde hij Coutinho, die als hoogleraar samenwerkt met farmaceutische bedrijven, van belangenverstrengeling. Het RIVM, dat vindt dat hij daarmee het vertrouwen van de bevolking in het instituut heeft beschadigd, sleept hem nu voor de rechter.

Een groep artsen, hoogleraren en andere geïnteresseerden wil voorkomen dat Van der Linde, die zelf voor de kosten van het proces opdraait, door het RIVM monddood wordt gemaakt. ‘Van der Linde zal het proces zonder financiële hulp niet kunnen voeren’, laat de stichting Steun Huisarts in Proces vandaag in een persbericht weten. ‘Hij kan zonder steun van derden geen adequate rechtsbijstand inhuren. In dat geval is hij genoodzaakt de handdoek in de ring te gooien.’

Een onafhankelijk stichtingsbestuur onder leiding van de Amsterdamse neuroloog Rien Vermeulen, houdt toezicht op de besteding van gelden.

Mathijs Smit

Website steunfonds: www.steunhuisartsinproces.nl


Lees ook:


 

Online gepubliceerd op: 12 december 2011

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?Laatste nieuws | Achter het nieuwsNieuwsbrief | Actuele dossiers

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd