5 maart 2013

Anesthesioloog moet beslag privékliniek opheffen

Aanbieder van anesthesiologische diensten Anesthesia and Intensive Care Services (AIC Services) is slaags geraakt met privékliniek Rijnmond Holystaete in Vlaardingen. Dat blijkt uit een uitspraak van de Rotterdamse rechtbank, die onlangs openbaar is geworden.

beeld: iStockphoto beeld: iStockphoto

AIC Services leverde jarenlang anesthesiologische diensten aan een voorganger van de Zuid-Hollandse privékliniek, de Moshe Yemin Kliniek Holystaete. In de loop van vorig jaar raakte deze kliniek voor plastische en cosmetische chirurgie echter in ernstige problemen als gevolg van financieel wanbeheer, en beslagleggingen door een schuldeiser en de belastingdienst.

In het kader van een doorstart werden de activiteiten van de kliniek in september overgeheveld naar een nieuwe vennootschap, Kliniek Rijnmond Holystaete gevestigd in hetzelfde pand. De oude vennootschap ging begin dit jaar failliet. AIC Services kreeg vorig jaar te horen dat de doorgestarte kliniek zich niet meer aan de samenwerkingsovereenkomst gebonden voelde.

Het anesthesiebedrijf nam daarmee echter geen genoegen en legde januari voor een kwart miljoen euro beslag op de tegoeden van verschillende vennootschappen, waaronder de ‘nieuwe’ kliniek. Omdat Kliniek Rijnmond Holystaete de salarissen van personeel en artsen door de beslaglegging niet meer kon betalen, eiste ze voor de Rotterdamse rechtbank opheffing ervan. De rechter ging daar vorige maand mee akkoord.

Volgens de uitspraak moet het anesthesiebedrijf de beslagen opheffen, omdat onvoldoende aannemelijk is geworden dat de doorgestarte kliniek in feite hetzelfde bedrijf is als de failliete kliniek. Ook wees de rechter erop dat de vordering van een kwart miljoen voor slechts 36.000 euro bestaat uit een vergoeding van door anesthesiologen daadwerkelijk gewerkte uren. De rest is bedoeld ter zekerheid van dwangsommen en geleden schade. Dat wordt door de rechter als ‘minder nijpende’ claim gezien.

Mathijs Smit


Lees ook:Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?
Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd