Webshop

In deze webshop vindt u uitgaven van Medisch Contact. Bundels van onder meer columns, praktijkperikelen, cartoons en lezersverhalen.


Altijd troosten_Bert Keizer

Artsen houden ook in de laatste levensfase van hun patiënten te vaak vast aan somatische diagnostiek. En het miljardenbedrijf dat wetenschap heet legt de basis voor deze uitzichtloze dwaaltochten door het ‘biochemisch labyrint’ in het zicht van de dood. ‘Zinloos getrut’, noemt specialist ouderengeneeskunde Bert Keizer dat. Deze en andere ongenoegens over de toestand van de geneeskunde, deelt hij met zijn lezers op de van hem bekende humoristische, menselijke en haarscherpe wijze. 

Bestel Altijd troosten bij Bol.com hardcover € 16,98Pinnekesdraad _ Luc Bonneux

Een scherpe pen is een understatement als het gaat om de columns van de Belgische arts en epidemioloog Luc Bonneux. In Pinnekesdraad - Vlaams voor Prikkeldraad - is een verzameling van zijn beste columns opgenomen. Met beleefdheid en humor schopt Bonneux tegen heilige huisjes in de geneeskunde en de gezondheidszorg, maar altijd met de wetenschap aan zijn zij. Het boek wordt ingeleid met een interview. In een nog niet eerder verschenen epiloog neemt hij het laatste woord.

Pinnekesdraad - Luc Bonneux -

Bestel bij Bol.com hardcover € 16,98

 


Kanker en smiley's - Ivan Wolffers

Ivan Wolffers, arts en antropoloog. En schrijver. En kankerpatiënt. Voorziet Medisch Contact al vier jaar lang van even indrukwekkende als speelse columns, waarin hij zijn ervaringen als patiënt deelt met de lezer en zich een meester in milde kritiek toont. ‘We zijn geen gezwellen hoor, maar mensen.’ Een royale bloemlezing van zijn columns is nu gebundeld in een schitterende hardcover: Kanker en smileys. Met foto’s - zelfportretten van Wolffers - en een interview dat Lieke de Kwant hield met deze duizendpoot.

Bestel Kanker en smiley's bij Bol.com (hardcover -  18,90)

Praktijkperikelen gebundeld: 'Patiënten en ander doktersleed'

Wie Medisch Contact kent, weet wat ‘Praktijkperikelen’ zijn. De door artsen geschreven, maar anoniem gepubliceerde anekdotes zijn al veertig jaar razend populair bij de lezer. Soms zijn het uitingen van boosheid of ergernis, soms van opperste verbazing of ontroering, maar bijna altijd met humor opgeschreven. De beste Praktijkperikelen van de afgelopen jaren zijn gebundeld in een prachtige hardcover.


Bestel Patiënten en ander doktersleed bij Bol.com (hardcover € 19,90)

Dokter op het strand - Lezersbijdragen Medisch Contact

Het ultieme vakantiegevoel: lekker onderuit verhalen lezen van collega-artsen die op vakantie als dokter moeten optreden. Zorgeloos genietend worden ze ineens toch weer met de neus op de medische feiten gedrukt. Hun hulp op het strand, op de camping of in het vliegtuig is namelijk dringend gewenst. MC vroeg haar lezers om ervaringen met ‘dokter-zijn in vakantietijd’. Ze reageerden massaal. Nu zijn die bijdragen gebundeld in Dokter op het strand. Ter vermaak, maar ook ter lering. Want zoals een huisarts opmerkt: ‘Plicht thuis is deelbaar. Maar op vakantie weet je dat niet’.

Dokter op het strand is een uitgave van Reed Business en Medisch Contact.

Bestel Dokter op het strand bij Bol.com (paperback € 19,90) 

Paniekspinnen

Bibian Harmsen (1971-2012), moeder van drie kinderen, bassist, zangeres en grafisch vormgever bij Medisch Contact, overleed op 25 juli 2012 aan pancreaskanker. In het najaar van 2013 verscheen haar boek Paniekspinnen, gebaseerd op de blog die ze in de laatste maanden van haar leven bijhield. 

Bestel Paniekspinnen. Een jaar zonder einde inclusief cd met akoestische nummers van Bibian Harmsen en Klaas ten Holt. bij Bol.com (paperback € 17,50)

Bestel Paniekspinnen. Een jaar zonder einde bij Bol.com (E-book € 9,99)

Lees hier een voorpublicatie.
Mond- op hondbeademing 

Wat doe je als je eigen huisdier ziek is? Op deze vraag ontving Medisch Contact tientallen grappige, ontroerende en soms zelfs heroïsche verhalen en anekdotes. De mooiste lezersbijdragen zijn nu gebundeld in een fraaie uitgave.

Mond- op hondbeademing is een uitgave van Medisch Contact en Reed Business


Bestel het boek Mond-op hondbeademing bij Bol.com (hardcover €19,90)
Zorg met humor - Canary Pete

Onder het mom ‘iedereen heeft het recht om uitgelachen te worden’ staan dokters, maar ook patiënten er niet altijd fraai op in de cartoons van Canary Pete (alias van Sus Damiaens). Een ongemakkelijk gevoel is een verder niet gevaarlijke bijwerking van zijn tekeningen. U bent gewaarschuwd! Veel vaker veroorzaken zijn grappen een brede grijns. De 160 beste spotprenten zijn nu verzameld.

Zorg met humor is een uitgave van Medisch Contact en Reed Business, 160 pag., harde kaft 

Bestel Zorg met humor bij Bol.com (hardcover € 19,90)
Dokters voor de rechter

Dokters voor de rechter heet de nieuwste uitgave van Medisch Contact. Een boek over tien jaar tuchtuitspraken, thematisch gebundeld, deskundig becommentarieerd en vol treffende citaten. Dokters voor de rechter is een aanrader voor iedere arts.

Dokters voor de rechter is een uitgave van Medisch Contact en Reed Business

Bestel Dokters voor de rechter bij Bol.com (paperback € 19,90)
 

Witte Jassen en Bruinhemden

Moeten Nederlandse artsen in de Tweede Wereldoorlog gewoon hun werk blijven doen? Of moeten ze valse diagnoses stellen en de patiënt afkeuren voor transport? Moeten ze actief worden in het verzet en een stengun smokkelen in de dokterstas? Lid worden van de artsenverzetsgroep het Medisch Contact of van de pro-Duitse Artsenkamer? Het boek Witte jassen en bruinhemden beschrijft deze en andere dilemma's waarvoor artsen stonden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Witte Jassen en Bruinhemden is een uitgave van Medisch Contact/Reality Bites, €19,95

Meningen van lezers: 'Goede verhaallijn, Meeslepend verhaal, Spannend, waarheidsgetrouw'

Bestel het boek Witte Jassen en Bruinhemden op Bol.com
In opleiding - Julia Franken

De columns van Julia Franken, de schrijversnaam van Sarah Woltz, in boekvorm. De bundel In opleiding is een mooie schets van de wording van een arts. Alle dilemma’s en verrassingen waar geneeskundestudenten tegenaan lopen, beschrijft Franken met humor en een scherpe pen.

In opleiding is een uitgave van Medisch Contact/Reed Business : 17,95 euro.

Bestel In opleiding bij Bol.com (paperback € 19,90) 


Zonder handschoenen - Bert Keizer

Zonder handschoenen omvat een selectie van de columns die Bert Keizer, specialist ouderengeneeskunde, filosoof en schrijver, sinds 2005 voor Medisch Contact heeft geschreven. Voor de trouwe lezer behoeven ze geen aanbeveling. Keizer vindt dat kritiek op ‘geneeskundige bezigheden’ al gauw wordt ervaren als cynisch, en allerminst als filosofisch en verlichtend. Zelf is Keizer is het levende bewijs van het tegendeel: nooit cynisch (wel superieur ironisch), heel vaak filosofisch, nuchter en, jawel, altijd verlichtend.

Bestel Zonder handschoenen bij Bol.com (paperback € 19,90)

    
Opereren in Ghana - Harry Wegdam

‘Als er iets op je pad komt, dan wil je dat meedelen’. Zo begint een van de columns die chirurg Harry Wegdam vijf jaar lang voor Medisch Contact schreef, en waarvan de beste nu gebundeld zijn onder de titel Opereren in Ghana. Wegdam heeft dertien jaar lang niet alleen het chirurgische mes gehanteerd en geprobeerd patiënten beter te maken, maar ook een open oog gehouden voor de ‘andere wereld’ waarvan hij al die tijd deel uitmaakte. Zonder gewichtigdoenerij, maar puur observerend legt hij als een verdienstelijk amateurantropoloog de eigen logica van een land bloot. Dat is soms lachwekkend, soms tragisch en altijd interessant.

Opereren in Ghana is een uitgave van Medisch Contact/Reed Business: 18,50 euro.

Bestel Opereren in Ghana bij Bol.com (paperback €19,90)

Spraakmakende artsen - Jan Hein van Dierendonck

Op een seminar liet bioloog, wetenschapsjournalist en illustrator zijn tekeningen aan de beeldredactie van Medisch Contact zien. Beide partijen waren meteen enthousiast en in 2006 ging de column Spraakmakers van start. Van Dierendonck schetst opvallende dokters in taal en tekening. De portretten zijn nu bijeengebracht, onder de titel Spraakmakende artsen, aangevuld met nog niet eerder gepubliceerde spraakmakers.

Spraakmakende artsen is een uitgave van Medisch Contact/Elsevier Gezondheidszorg Prijs: € 23,95 euro.

Bestel Spraakmakende artsen bij Bol.com (hardcover € 23,95)
Canon van de geneeskunde in Nederland - Frank Huisman en Mart van Lieburg

De Canon van de geneeskunde in Nederland vertelt de medische geschiedenis in vijftig vensters. Hoogleraren Frank Huisman en Mart van Lieburg onderwerpen kozen hiervoor onderwerpen die bezien vanuit het oogpunt van de tijdgenoten een belangrijk keerpunt waren. De Zwarte Dood, de pest, bijvoorbeeld is nu geen realiteit meer, maar betekende in de late Middeleeuwen een demografische en religieuze crisis van apocalyptische proporties. Ze deden dit zonder de pretentie dat hun selectie een ‘in graniet gebeitelde eeuwige waarheid’ weergeeft.

Canon van de geneeskunde in Nederland is een uitgave van Medisch Contact/Elsevier Gezondheidszorg Prijs: 26,90 euro.

Bestel Canon van de geneeskunde in Nederland bij Bol.com (hardcover € 26,90)
    

Het borstkankerlegioen - Karin Spaink

Ondanks de multiple sclerose voelde Karin Spaink zich geen patiënt meer. Toen kreeg ze borstkanker. In haar columns Voor Medisch Contact schreef ze over alles wat kanker, KWF-campagnes, goede en slechte artsen, Herceptin en statistieken met een mens kunnen doen. Een bundeling van de columns, aangevuld met elders verschenen stukken, vormen 'Het borstkankerlegioen'. Leesbaar en leerzaam.

Het borstkankerlegioen is een uitgave van Medisch Contact/Elsevier Gezondheidszorg 23,95 euro.

Bestel direct: Paperback € 22,50 

 

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd