10 november 2011

G Spotting: A Story of Pleasure and Promise (IDFA 2011)

De 14de editie van het internationale documentairefestival IDFA vindt van 16 tot en met 27 november plaats in Amsterdam. Ook dit jaar zijn er onder de ruim driehonderd films weer een aantal documentaires over (para-)medische onderwerpen. Medisch Contact tipt er zes.

Naar overzicht IDFA 2011»»

Alle informatie over data, locaties en kaartjes van de hier besproken films en documentaires:
www.idfa.nl.


G-spotting

‘Once you find it, you always wanna find it.’ Welkom in de wondere wereld van de vagina. We zijn op zoek naar de g-spot. Vandaag de dag blijken de meningen nog steeds verdeeld over wat de g-spot nu eigenlijk is en óf die er überhaupt wel is. Een subjectieve beleving of een aanwijsbare plek? Volgens dokter Pierre Voldez in G Spotting: A Story of Pleasure and Promise is de clitoris slechts het zichtbare topje van een complexer geheel, waar ook de g-spot deel van uitmaakt en dé plek die geraakt moet worden om dat geheel, het clitorale-urethurale-vaginale complex in maximale beweging te krijgen om tot een orgasme te komen. ‘Joepie!’ roept dokter Voldez uit.

En natuurlijk leent een documentaire over dit onderwerp zich ook goed voor hilarische momenten. Zo zien we professor Shannon Bell die workshops geeft in ‘squirting’ (spuiten) en dit zonder moeite even voordoet. ‘Het gaat mij puur om het in staat zijn van het vrouwelijk lichaam om een erectie te krijgen en zo hard te schieten als het kan’, zegt Bell.

In LA kan je je g-spot met collageen laten inspuiten voor optimaal genot en voor ‘slechts’ 1800 en nog wat dollar. ‘Small prize for such a bundle of joy’, zegt de plastisch chirurg met een brede grijns.

Maar gelukkig, dan wordt er ook nog opgemerkt dat er natuurlijk meer bij goede seks komt kijken dan enkel dat ene plekje zien te vinden. Gevoelens en zo, intimiteit. En we doen nóg een verrassende ontdekking: recent onderzoek doet sterk vermoeden dat het grootste seksuele orgaan misschien wel het brein is. Zeven orgasmes binnen tien minuten door enkel te dénken aan seks. Want denken aan seks blijkt de sensorische cortex op dezelfde manier te activeren als stimulatie van de g-spot. ImaGine that…

Reina Zijlstra

«« Scoop | Scoop - docs

Waardeer dit item:

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd