Media & Cultuur

Koop bij bol.com

De rubriek Media & Cultuur biedt u wekelijks een nieuwe selectie van bezienswaardige tentoonstellingen, voorstellingen, websites en boeken. Onder redactie van Henk Maassen: h.maassen@medischcontact.nl


Boeken | Films | Documentaires | Cultuuragenda | Web & apps | Muziek | Televisie


Top 10 Films | Top 10 Docs | Top 10 Boeken


  Boek: De dood. Een verhaal van liefde, ziekte en dood

  Boek: De dood. Een verhaal van liefde, ziekte en dood De Dood is een schrijnend verhaal dat zich afspeelt in Stockholm ten tijde van het uitbreken van de aidsepidemie. »»

  0 stemmen


  Tentoonstelling/boek: Heel Reinier

  Tentoonstelling/boek: Heel Reinier Drie jaar werkte de Rotterdamse fotograaf Ruud Sies aan een portret van het oudste ziekenhuis van Nederland: het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Zijn foto’s tonen een dwarsdoorsnede van het reilen en zeilen in het ziekenhuis. »»

  0 stemmen


  Boek: Het verdriet van anderen

  Boek: Het verdriet van anderen Auteur Philip Huff werd vier keer geopereerd wegens hartritmestoornis met daarna heftige complicaties. Zijn verblijf in het ziekenhuis confronteerde hem met anderen én zichzelf. Net als in de boeken die hij las. »»

  0 stemmen


  Boek: Mevrouw wil versterven!

  Boek: Mevrouw wil versterven! In 'Mevrouw wil versterven! Verhalen uit een hospice' verzamelde Willemien Lenstra een reeks korte schetsen van het leven in het hospice Gasthuis Groningen, dat op vrijwilligers en donaties draait. »»

  0 stemmen


  Tv: Antidepressiva in Zembla

  Tv: Antidepressiva in Zembla 10 feb. Meer dan een miljoen mensen in Nederland slikken antidepressiva. Het programma Zembla gaat na waarom het gebruik zo hardnekkig blijft groeien. »»

  0 stemmen


  Boek: Redenen om te blijven leven

  Boek: Redenen om te blijven leven ‘Het is moeilijk uit te leggen wat een depressie precies inhoudt aan iemand die er nooit een heeft gehad’, schrijft auteur en ervaringsdeskundige Matt Haig. Toch is zijn boek een dappere poging beter inzicht te geven in ‘een van de dodelijkste ziekten ter wereld’. »»

  0 stemmen


  Tv: Deze zomer is van mij

  Tv: Deze zomer is van mij 31 jan In deze documentaire maken we kennis met een groep licht verstandelijk gehandicapten die voor het eerst zonder ouders op vakantie gaan, bestemming: Blanes. »»

  0 stemmen


  Boek: Dankbaarheid

  Boek: Dankbaarheid Vier essays die neuroloog en auteur Oliver Sacks, vorig jaar overleden, in de laatste twee jaren van zijn leven heeft geschreven. »»

  0 stemmen


  Boek: Het zwart en het zilver

  Boek: Het zwart en het zilver Hier nog niet gesignaleerd, maar zeer de moeite waard en nu in een goedkope editie beschikbaar: Het zwart en het zilver van de Italiaan Paolo Giordano, bekend van De eenzaamheid van de priemgetallen en Het menselijk lichaam. »»

  0 stemmen


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd