Media & Cultuur

Koop bij bol.com

De rubriek Media & Cultuur biedt u wekelijks een nieuwe selectie van bezienswaardige tentoonstellingen, voorstellingen, websites en boeken. Onder redactie van Henk Maassen: h.maassen@medischcontact.nl


Boeken | Films | Documentaires | Cultuuragenda | Web & apps | Muziek | Televisie


Top 10 Films | Top 10 Docs | Top 10 Boeken


  Boek: Dokter Zjivago, nieuwe vertaling

  Boek: Dokter Zjivago, nieuwe vertaling Bijna iedereen zal de film wel eens hebben gezien en bij menigeen stond het boek – weet ik uit eigen waarneming – decennialang en geheel ten onrechte tussen de melodrama’s van Konsalik en andere derderangsauteurs in de kast: Dokter Zjivago van Boris Pasternak. »»

  0 stemmen


  Web: Fake medisch nieuws

  Web: Fake medisch nieuws Kunstenaar Floris Kaayk zag op Facebook een berichtje over een echt mensenhart uit de 3D-printer. Spectaculair natuurlijk, maar al snel ontdekte hij dat de wetenschap nog niet zo ver is. Een hart kun je printen, maar echt werken doet het nog niet. »»

  0 stemmen


  Boek: De Power Patiënt

  Boek: De Power Patiënt De Power Patiënt van Wil Konings is eigenlijk geen boek voor u, maar voor uw patiënten. Maar het is misschien toch goed dat ook u op de hoogte bent van de inhoud, ook al zal die weinig nieuws bevatten. Regie, door de patiënt, is het sleutelwoord. »»

  0 stemmen


  Web/boek: Ik heb dementie

  Web/boek: Ik heb dementie In het boek Ik heb dementie zijn vijftig openhartige brieven met persoonlijke ervaringen en praktische tips verzameld van dementie­patiënten. »»

  0 stemmen


  TV: Evaluatie tien jaar zorgstelsel

  TV: Evaluatie tien jaar zorgstelsel 9 en 16 mei - Tien jaar geleden werd het ziekenfonds afgeschaft. Sindsdien is iedere Nederlander verplicht verzekerd. »»

  0 stemmen


  Boek: Hippocrates in de hel

  Boek: Hippocrates in de hel De gruweldokters die tijdens het Duitse naziregime menselijke proefkonijnen mishandelden om antwoord te krijgen op ‘medische’ vragen, hadden aan prestigieuze universiteiten gestudeerd. »»

  0 stemmen


  Film: Vriendin met borstkanker

  Film: Vriendin met borstkanker Milly (Toni Collette) en Jess (Drew Barrymore) zijn al hun hele leven beste vriendinnen. Milly heeft een succesvolle carrière in de pr, twee kinderen en een man die rockster is. Jess leeft op een woonboot met haar vriend en heeft een vurige kinderwens. »»

  0 stemmen


  Boek/web: Psychiatrie en kanker

  Boek/web: Psychiatrie en kanker Psychische zorg voor kankerpatiënten is complex. Als naaste van een patiënt met een psychiatrische stoornis en kanker, stelde Nicole Wouters het boek Psychiatrische stoornis en kanker, ervaringsverhalen samen. »»

  0 stemmen


  Boek: Dat vreemde brekende lichaam

  Boek: Dat vreemde brekende lichaam ‘Stel er is een naar en onopvallend pluisje, een wratje / een drempel in de spijsvertering, in het denkend hoofd (...)’ en – vier regels verder – : ‘Ineens was het uit met de wereld, alleen nog / hoe iemand onherroepelijk vergaat en jouw hart met zich meesleurt.’ »»

  0 stemmen


Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd