Wat ziet u?


Hoe staat het ervoor met uw kennis? Hieronder kunt u reageren op verschillende opmerkelijke casussen die uw collega's instuurden. Wat ziet u?


U bent niet ingelogd. Om de artikelen in te kunnen zien dient u bovenaan de site (in de grijze balk onder de advertentie) in te loggen.

CASUS DEZE WEEK


Reageer op de casus van deze week:

  Wat ziet u?

    03-02-2016 |  Dit item is beschikbaar als u bent ingelogd.
  Inloggen
   | Een 45-jarige man komt op de poli dermatologie omdat hij al vier maanden een pijnlijke, gezwollen teen heeft. De röntgenfoto toont osteolyse van het grootste gedeelte van de distale falanx. Welk ziektebeeld kan dit verklaren?    


 

 

Oplossingen

De oplossingen met meer beeldmateriaal en beschrijving van de casus, vindt u in de rubriek Gezien, telkens een week na verschijnen van het betreffende wat-ziet-u-artikel.
Rubriek Gezien »»


Insturen (ontvang een boek!)

Heeft u een interessante casus die u aan uw collega-artsen wilt tonen, stuur beeld en tekst naar redactie@medischcontact.nl o.v.v. 'Inzending Wat ziet u'. Wordt uw casus geaccepteerd voor publicatie, dan ontvangt u de prachtige hardcover 'Canon van de geneeskunde in Nederland'.
Lees meer over het insturen van een casus »

 

 

Meer casussen:

  Wat ziet u?

  Wat ziet u? 02-12-2015 |  Een 35-jarige vrouw is door een halfhoogslaper gezakt en op haar onderrug terechtgekomen. »»
  Reacties: 5 reacties


  Wat ziet u?

  Wat ziet u? 25-11-2015 |  Een 72-jarige vrouw heeft sinds drie maanden lage rugpijn lumbaal. Er is geen sprake van ochtend-stijfheid of nachtelijke pijn. Wat ziet u op de X-LWK? »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Wat ziet u?

  Wat ziet u? 11-11-2015 |  Een 5-jarig meisje wordt gezien op de Spoedeisende Hulp vanwege een pijnlijke rechterwijsvinger, nadat deze klem had gezeten terwijl zij van de glijbaan gleed. Wat ziet u op de röntgenfoto? »»
  Reacties: 2 reacties


  Wat ziet u?

  Wat ziet u? 04-11-2015 |  Een 83-jarige vrouw heeft al langer wisselende pijn in de linkerflank. CEA en CA-125 zijn normaal. Wat ziet u? »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Wat ziet u?

  Wat ziet u? 28-10-2015 |  Een voorheen gezond 15-jarig meisje heeft pijn in haar bovenbuik en moet braken. Wat ziet u op de röntgencontrastfoto van de maag? »»
  Reacties: 3 reacties


  Wat ziet u?

  Wat ziet u? 21-10-2015 |  Een 17-jarige vrouw heeft een jeukende zwelling op haar kleine teen overgehouden aan haar vakantie in Brazilië. Wat ziet u? »»
  Reacties: 4 reacties


  Wat ziet u?

  Wat ziet u? 14-10-2015 |  Een meisje van 14 maanden heeft nergens last van, maar de ouders maken zich begrijpelijk zorgen over wat ze in haar luier aantreffen. »»
  Reacties: 8 reacties


  Wat ziet u?

  Wat ziet u? 07-10-2015 |  Een 27-jarige man is na alcoholgebruik op zijn hoofd gevallen. Welke zeldzame aandoening ziet u op de CT-hersenen? »»
  Reacties: Plaats een reactie


  Wat ziet u?

  Wat ziet u? 30-09-2015 |  Een 49-jarige man heeft oedeem aan beide enkels zonder andere klachten. De bezinking is 27 mm/u, het CRP 70 mmol/l. Wat ziet u op de X-thorax en waar denkt u aan? »»
  Reacties: 1 reactie


  Wat ziet u?

  Wat ziet u? 15-09-2015 |  Een 73-jarige man komt een jaar na een open cholecystectomie naar de SEH met een pijnlijke rode plek ter hoogte van het litteken. Hij heeft ook koorts. Wat ziet u op de CT-abdomen? »»
  Reacties: 3 reacties


  Wat ziet u?

  Wat ziet u? 09-09-2015 |  Een 68-jarige vrouw zonder relevante voorgeschiedenis wordt doorgestuurd naar de spoedeisende hulp omdat haar gedrag was veranderd en ze af en toe door haar rechterbeen zakte. Wat ziet u? »»
  Reacties: 2 reacties


  Wat ziet u?

  Wat ziet u? 02-09-2015 |  Op de 20-wekenecho wordt een cysteuze afwijking links in de buik van het kind gezien. De geboorte verloopt ongecompliceerd, lichamelijk onderzoek van de neonaat laat geen bijzonderheden zien. De dag na de bevalling wordt een echo verricht bij het kind. »»
  Reacties: 1 reactie


  Wat ziet u?

  Wat ziet u? 26-08-2015 |  De gynaecoloog voert een kijk­operatie uit bij een 37-jarige vrouw die bekend is met polycystische nierziekte. Wat ziet u op de lever? »»
  Reacties: 1 reactie


  Wat ziet u?

  Wat ziet u? 12-08-2015 |  Een 52-jarige vrouw is ziek geworden na een reis naar Zuid-Afrika. Ze heeft nu meerdere rode vlekjes op romp en ledematen, en een zweertje vlak boven haar navel. Waar denkt u aan? »»
  Reacties: 6 reacties


Meer »

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd