11 juni 2012

Griekse voetbalclub woedend op dokters

De Griekse voetbalclub Olympiakos Piraeus is woedend op het medisch team van de nationale voetbalbond. Dat zou een geblesseerde speler te lang hebben laten doorspelen.

beeld: Thinkstock beeld: Thinkstock

Avraam Papadopoulos (27), sterspeler van Olympiakos, ging vrijdag tijdens het openingsduel van het EK voetbal tegen Polen onderuit. Hij speelde door, en werd pas na 16 minuten van het veld gehaald. Later bleek de voorste kruisband van zijn linkerknie te zijn gescheurd. Papadopoulos is inmiddels voor een operatie naar Duitsland overgebracht, en zal daarna vermoedelijk in Frankrijk verder worden behandeld. Hij zal naar verwachting een halfjaar niet kunnen spelen.

Olympiakos beschuldigt de medische staf van nalatigheid: men had de blessure van de duurbetaalde speler serieus moeten nemen en hem direct na het incident moeten laten vervangen. De club liet in een verklaring weten dat het nooit meer zal toestaan dat haar spelers worden blootgesteld aan de ‘onkunde’ van de verantwoordelijke artsen.

De Griekse voetbalbond liet bij monde van clubarts Haris Christopoulos weten dat de toestand van Papadopoulos niet was verslechterd doordat hij na het incident nog ruim een kwartier was blijven spelen.

Bayern München was in 2010 woedend op de KNVB nadat Arjen Robben zwaar geblesseerd was teruggekeerd van het WK in Zuid-Afrika. De twee beëindigden hun ruzie op 22 mei met een, slecht bezochte, vriendschappelijke wedstrijd in het stadion in München.

Joost Visser

Lees ook:
- Voetbal kijken geeft stress
- Sportarts aan de top
- Arts van Oranje

Online gepubliceerd op: 11 juni 2012

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?Laatste nieuws | Achter het nieuws | Nieuwsbrief | Actuele dossiers

Deelnemende sites

Voor deze site(s) bent u ingelogd